Kai norisi sotaus, šildančio ir šiek tiek aštresnio patiekalo – čili sriuba tampa tikru gelbėtoju. Tai klasikinis, lengvai paruošiamas patiekalas, kuriame susilieja mėsa, daržovės ir prieskoniai į vieną aromatingą skonio puodą.
Ingredientai
- 500 g maltos mėsos (jautienos ar mišrios)
- 1 didelis svogūnas
- 2–4 česnako skiltelės
- 1 raudonoji paprika (supjaustyta kubeliais)
- 1–2 aitriosios čili pipirai (pagal norimą aštrumą)
- 400 g konservuotų kapotų pomidorų
- 1 skardinė raudonųjų pupelių (nuskalautų)
- ~750 ml sultinio (jautienos ar daržovių)
- Prieskoniai: kuminas, saldžiosios paprikos milteliai, čili milteliai, druska, pipirai
- Alyvuogių aliejus kepimui
Paruošimas
- Įkaitink aliejų dideliame puode. Sudėk smulkintą svogūną ir kepk, kol jis taps permatomas.
- Įdėk česnaką ir trumpai pakepink, kad paskleistų kvapą.
- Sudėk maltą mėsą ir kepk, kol ji gražiai apskrus.
- Pridėk papriką ir čili pipirus, pakepink kelias minutes.
- Supilk pomidorus, sultinį ir pupeles. Gerai išmaišyk.
- Įberk prieskonius – kmynus, paprikos ir čili miltelius, druską bei pipirus.
- Virk ant mažos ugnies 25–30 minučių, kol visi skoniai susijungs į vieną visumą.

Patiekimas
Patiekiant galima pagardinti šaukštu grietinės, pabarstyti tarkuotu sūriu ar šviežia kalendra.
Ši čili sriuba – šildantis, sodrus ir kvapnus patiekalas, kuris visada pavyksta. Ji primena Meksikos virtuvės aistrą, bet išlieka artima lietuviškam skoniui – paprasta, soti ir labai skani.