Kai norisi sotaus, šildančio ir šiek tiek aštresnio patiekalo – čili sriuba tampa tikru gelbėtoju. Tai klasikinis, lengvai paruošiamas patiekalas, kuriame susilieja mėsa, daržovės ir prieskoniai į vieną aromatingą skonio puodą.

Ingredientai

  • 500 g maltos mėsos (jautienos ar mišrios)
  • 1 didelis svogūnas
  • 2–4 česnako skiltelės
  • 1 raudonoji paprika (supjaustyta kubeliais)
  • 1–2 aitriosios čili pipirai (pagal norimą aštrumą)
  • 400 g konservuotų kapotų pomidorų
  • 1 skardinė raudonųjų pupelių (nuskalautų)
  • ~750 ml sultinio (jautienos ar daržovių)
  • Prieskoniai: kuminas, saldžiosios paprikos milteliai, čili milteliai, druska, pipirai
  • Alyvuogių aliejus kepimui

Paruošimas

  1. Įkaitink aliejų dideliame puode. Sudėk smulkintą svogūną ir kepk, kol jis taps permatomas.
  2. Įdėk česnaką ir trumpai pakepink, kad paskleistų kvapą.
  3. Sudėk maltą mėsą ir kepk, kol ji gražiai apskrus.
  4. Pridėk papriką ir čili pipirus, pakepink kelias minutes.
  5. Supilk pomidorus, sultinį ir pupeles. Gerai išmaišyk.
  6. Įberk prieskonius – kmynus, paprikos ir čili miltelius, druską bei pipirus.
  7. Virk ant mažos ugnies 25–30 minučių, kol visi skoniai susijungs į vieną visumą.
Klasikinė čili sriuba su malta mėsa, pupelėmis, pomidorais ir grietinės šaukštu ant viršaus
Tradicinė čili sriuba – gardus mišinys iš maltos mėsos, pomidorų, pupelių ir prieskonių, patiektas su grietinės šaukštu bei šviežiomis žolelėmis.

Patiekimas

Patiekiant galima pagardinti šaukštu grietinės, pabarstyti tarkuotu sūriu ar šviežia kalendra.

Ši čili sriuba – šildantis, sodrus ir kvapnus patiekalas, kuris visada pavyksta. Ji primena Meksikos virtuvės aistrą, bet išlieka artima lietuviškam skoniui – paprasta, soti ir labai skani.

Kaip vertinate šį straipsnį?
1Patiko0Nuostabu0Juokinga0Oho0Liūdna0Pikta

Bazinga.lt © 2025. Viskas yra ir bus gerai!