Tobuli lietiniai blynai

Yra patiekalų, kurie niekada neišeina iš mados – ir vienas jų, be abejonės, yra lietiniai blynai. Ploni, švelnūs, gardžiai kvepiantys sviestu, jie tinka bet kuriuo paros metu: pusryčiams su uogiene, pietums su varškės įdaru ar vakarienei – su sūriu ar mėsa. Lietiniai visada sukuria tą jaukumo jausmą, kai virtuvėje pakvimpa keptuve ir lydytu sviestu.

Tobuli lietiniai blynai – paprastas receptas

Norint, kad lietiniai būtų ploni, elastingi ir nesuplyštų, svarbu laikytis kelių paprastų taisyklių. Štai pagrindinis receptas, kuris visada pavyksta:

  • 2 dideli kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 450–500 ml pieno (arba dalis pieno ir dalis vandens)
  • Žiupsnelis druskos
  • Šlakelis aliejaus arba šiek tiek tirpinto sviesto kepimui

Paruošimas

Kiaušinius išplak su puse pieno, tada suberk miltus ir gerai išmaišyk, kad neliktų gumuliukų. Po truputį pilk likusį pieną – tešla turi būti vientisa, skysta, primenanti grietinėlės tirštumą. Palik ją pailsėti 20–30 minučių, kad miltai išbrinktų ir blynai taptų minkšti.

Įkaitink keptuvę, patepk aliejumi ir supilk samtelį tešlos – paskirstyk ją plonai per visą dugną. Kepk, kol krašteliai ims lengvai atšokti, tada apversk ir apkepk kitą pusę iki auksinės spalvos.

Klasikiniai lietiniai blynai su sviestu ir medumi ant lėkštės – naminis receptas
Klasikiniai lietiniai blynai, patiekti ant keraminės lėkštės, apšlakstyti medumi ir papuošti sviestu – tobulas pusryčių pasirinkimas.

Patiekimas

Lietiniai blynai – tarsi drobė, ant kurios gali kurti ką nori. Juos gali tepti uogiene, šokoladiniu kremu, dėti varškės ar vaisių įdarą. O jei mėgsti sotesnius patiekalus – įdėk sūrio, grybų ar maltos mėsos ir pakepk orkaitėje.

Lietiniai visada pavyksta, kai gaminami su meile. Jie paprasti, bet kartu – tikra klasika, kurią norisi kartoti dar ir dar.

Kaip vertinate šį straipsnį?
0Patiko1Nuostabu0Juokinga0Oho0Liūdna0Pikta

Bazinga.lt © 2025. Viskas yra ir bus gerai!