Traški migdolų plutelė pyragui oro gruzdintuvėje

Ieškote naujų būdų, kaip atgaivinti klasikinius pyragus? Traški migdolų plutelė – švediško „Svečių pyrago” įkvėpta idėja, kurią lengvai pagaminsite naudojant oro gruzdintuvę. Šis desertas ne tik puikiai tiks prie kavos, bet ir suteiks papildomo skonio sluoksnio bet kuriam pyrago gabalėliui.

Tradicinis švediškas „Svečių pyragas” (arba Svenska Visitkaka) garsėja savo traškia, saldžia migdolų plutele. Šis paprastas kepinys yra puikus švedų popietės pertraukėlės, vadinamos fika, akcentas, kai žmonės susėda kavos puodeliui, pasimėgaudami saldžiu kąsneliu. Jei norite suteikti šio ypatingo skonio savo desertui, pabandykite šį receptą su paprastu citrininiu pyragu, brioche arba kita jūsų mėgstama duona.

Kaip pagaminti traškią migdolų plutelę oro gruzdintuvėje:

  1. Paruoškite glaistą: maždaug pusę puodelio pjaustytų migdolų sumaišykite su vieno kiaušinio baltymu ir ketvirčiu puodelio cukraus pudros. Pridėkite žiupsnelį druskos ir, jei mėgstate migdolų aromatą, įlašinkite lašelį migdolų ekstrakto.
  2. Užtepkite mišinį: aptepkite pyrago ar duonos gabalėlius paruoštu migdolų mišiniu. Pastatykite į oro gruzdintuvę 175°C temperatūroje ir kepkite 7-10 minučių. Po penkių minučių pradėkite stebėti, kad plutelė gražiai apskrustų, bet nesudegtų.
  3. Atvėsinkite ir patiekite: išimkite desertą iš gruzdintuvės ir palikite kelias minutes ant grotelių, kad cukrus sukietėtų ir taptų dar traškesnis.

Kodėl verta naudoti oro gruzdintuvę? Oro gruzdintuvės šiluma suteikia pyragui traškumo viršuje, tuo pat metu išlaikydama pyrago drėgmę ir švelnumą. Tai tarsi pirmą kartą iškeptas pyragas – drėgnas ir šiltas viduje, o viršuje dailiai traškantis.

Šis migdolų receptas tinka ne tik pyragui – taip pat galite juo pagardinti ir „brioche” , „challah” tipo duoną ar kitus jūsų mėgstamus kepinius. Jei išbandysite šį paprastą, bet puikų desertą, pasiruoškite patirti švediškos atmosferos skonį savo namuose!

Kaip vertinate šį straipsnį?
1Patiko1Nuostabu0Juokinga1Oho0Liūdna0Pikta

0 Komentarai

Palikite savo komentarą

Bazinga.lt © 2025. Viskas yra ir bus gerai!